Lángos, Fánk, Hamburger, Szendvics, Gofri, Mini Büfé +36 66 786 126 info@finomlangos.hu

Töltött Lángos, Ahogyan Mi Készítjük

Jó Reggelt Drágáim!

Szerintetek hányféle töltött lángos létezik? És ti melyiket részesítitek előnyben? A sima, valamivel megkent lángost vagy a töltött lángost? Elárulom nektek, hogy csak a fantáziátok szab határt annak, amivel meg tudjátok tölteni a töltött lángost. 😀

Amint jól látjátok, töltött lángos választékból nálunk is akad bőven a mi kis Mini Büfénkben. De ha nem lelitek meg a fogatok alá valót a töltött lángos választékunkban, akkor mi azt is elkészítjük nektek, amit éppen megkívántok.

Lángos Eredete

A lángos története több évszázadra is visszanyúlik, de töltött változata viszonylag újabb keletű. És elkészítése sem bonyolult. Vannak, akik azt mondják, hogy a feltét sülés után kerül rá a lángosra. Na ez a töltött változatára, azaz a töltött lángosra nem igaz. Itt a töltelék együtt sül meg a lángos tésztájával.

Hogyan Készül a Töltött Lángos

Nagyon egyszerű az elkészítése:

  • Kinyújtod a nyers lángostésztát (a lángos receptünk egyelőre szakmai titok 😉 )
  • Egyik felébe belepakolod a finomságokat
  • Rázárod a tészta másik felét
  • Forró olajban kisütöd

A Töltött Lángos Fogyasztása

Mikor már szép piros a tészta, kicsit bele kell kukucskálnod a töltött lángos belsejébe, hogy a töltelék is megsült e.  Amikor kisült, javasolt forrón, frissiben elfogyasztani az év bármely szakában. A töltött lángosból nagyon laktató reggeli vagy ebéd, vagy esetleg vacsora tud kerekedni. Egy biztos, egyhamar nem éhezel meg utána. Jó étvágyat!