
Jó Reggelt Drágáim!
Szerintetek hányféle töltött lángos létezik? És ti melyiket részesítitek előnyben? A sima, valamivel megkent lángost vagy a töltött lángost? Elárulom nektek, hogy csak a fantáziátok szab határt annak, amivel meg tudjátok tölteni a töltött lángost. 😀
Amint jól látjátok, töltött lángos választékból nálunk is akad bőven a mi kis Mini Büfénkben. De ha nem lelitek meg a fogatok alá valót a töltött lángos választékunkban, akkor mi azt is elkészítjük nektek, amit éppen megkívántok.
Lángos Eredete
A lángos története több évszázadra is visszanyúlik, de töltött változata viszonylag újabb keletű. És elkészítése sem bonyolult. Vannak, akik azt mondják, hogy a feltét sülés után kerül rá a lángosra. Na ez a töltött változatára, azaz a töltött lángosra nem igaz. Itt a töltelék együtt sül meg a lángos tésztájával.
Hogyan Készül a Töltött Lángos
Nagyon egyszerű az elkészítése:

- Kinyújtod a nyers lángostésztát (a lángos receptünk egyelőre szakmai titok 😉 )
- Egyik felébe belepakolod a finomságokat
- Rázárod a tészta másik felét
- Forró olajban kisütöd
A Töltött Lángos Fogyasztása
Mikor már szép piros a tészta, kicsit bele kell kukucskálnod a töltött lángos belsejébe, hogy a töltelék is megsült e. Amikor kisült, javasolt forrón, frissiben elfogyasztani az év bármely szakában. A töltött lángosból nagyon laktató reggeli vagy ebéd, vagy esetleg vacsora tud kerekedni. Egy biztos, egyhamar nem éhezel meg utána. Jó étvágyat!
