Lángos, Fánk, Hamburger, Szendvics, Gofri, Mini Büfé +36 66 786 126 info@finomlangos.hu

Lángos vagy Pizza

Jó Reggelt Drágáim!

Felmerült a kérdés, hogy pizza vagy lángos? De miért is kellene választani? Legyen pizzás lángos! 😉 Hát nem?

Eléggé belénk van nevelve, hogy választani kell dolgok közül. De miért is kellene? Miért ne lehetne is-is? Elárulok nektek egy titkot: a gazdag emberek vagy a sikeres emberek sosem a választás stratégiáját követik, hanem az is-is módszert.

Úgy hozzák ki a dolgokat, hogy mind a kettőből (ha két dologról van szó) részesüljenek. Próbáld ki te is. Meg fogsz lepődni, hogy milyen pozitív előnyei is vannak ennek a szemléletmódnak anélkül, hogy bárkit is megkárosítanál.

És ezt az élet bármely területére alkalmazhatod. Például a párkapcsolatra is. Nem kompromisszumokkal kell élni, hanem konszenzusokkal, azaz olyan megoldásokkal, ahol mind a két fél érvényesül és mind a két félnek jó.

Például az egyik a Balatonra akar menni nyaralni, míg a másik a Mátrába. A kompromisszum az lenne, hogy egyik évben itt, a másik évben ott. Vagy az, hogy pár nap itt, pár nap ott. Ellenben a konszenzus az, hogy meg kell vizsgálni, hogy miért akarnak ott nyaralni, ahol akarnak. Az egyik a vízpart miatt akar a Balatonra menni, míg a másik a friss levegő miatt akar a Mátrába menni. Tehát olyan megoldás kell, ahol mind a két feltétel teljesül.

Ez az is-is megoldás vagy más néven a win-win (nyerő-nyerő) megoldás. És így élni egészen más, mint hogy mindig választani kelljen valamik közül. 😉

A Pizza Származási Helye

Na de jól elkanyarodtam a mi újfajta töltelékű lángosunktól. Érdemes megkóstolnotok, mert a pizzafeltétnek a pizzatésztával van egyfajta jellegzetes ízaromája, de ha ugyanezt a feltétet egy lángos tésztába töltöd, na az se semmi! Próbáld ki! 😉

Kicsit utána néztem, és tudtátok például, hogy már Pompei-ben is voltak pizzériák? Igen ősi ez a tészta fajta. További érdekességeket a pizza eredetéről itt tudtok olvasni vagy pedig itt.