Lángos, Fánk, Hamburger, Szendvics, Gofri, Mini Büfé +36 66 786 126 info@finomlangos.hu

Káposztás Töltelék Elkészítése

Jó Reggelt Drágáim!

Nemrégiben felfedtem a titkot, hogy mi hogyan is készítjük a millióféle töltött lángosainkat. A legtöbb töltelék elkészítéséhez nem kellenek előkészületek, de van egy-két töltelékfajta, amit igenis elő kell készíteni. Most a káposztás töltelék elkészítését mutatom be nektek lépésről lépésre.

Káposztás Töltelék Elkészítéséhez Való Hozzávalók

  • Egy gyönyörű fej káposzta
  • Egy evőkanál só
  • Egy teáskanál bors
  • Egy éles kés
  • Egy reszelő
  • Egy serpenyő a dinszteléshez
  • Kemény fizikai munka 🙂

Káposztás Töltelék Elkészítésének Menete

Végy egy gyönyörű fej káposztát a töltelék elkészítéséhez.

Majd egy jó éles késsel darabold fel. Darabokban könnyebb a töltelék elkészítése.

Fogj egy reszelőt, és a káposzta darabokat reszeld le rajta. Gyűrd fel a ruhád ujjait, veselkedj neki és kőkemény izommunkával aprítsd a káposztát. De mielőtt még elriasztanálak, ez leginkább nagyobb mennyiségnél fordul elő. 😀

Majd a reszelt káposztát sózd be és körülbelül fél óráig hagyd benne a sóban. A káposztás töltelék elkészítése ezzel már félig kész is van. 😉

Amikor már egy ideje benne ázott a sóban, az levet fog ereszteni. És a lére nekünk most nincs szükségünk a töltelék elkészítése szempontjából. Nyomkodd ki ebből a léből.

A kinyomkodott káposztát helyezd serpenyőbe, amiben meg fogod dinsztelni. Lassú tűzön dinszteld meg a káposztát, amíg aranybarna nem lesz. És ezzel a káposztás töltelék elkészítése készen is van. 😀

Elkészített Töltelék elhelyezése a Tésztában

Ahogy azt már az előző cikkemben is (Töltött Lángos, ahogyan mi készítjük) mutattam, ezután kinyújtod a nyers lángostésztát, egyik felébe belehelyezed az elkészített káposzta tölteléket, majd rázárod a tészta másik felét, és forró olajban vagy zsiradékban kisütöd. Mire a külseje megpirul, addigra belül is megsül a töltött lángos. A káposztás töltelék elkészítése igazán a kész, finom forró lángos elfogyasztásával ér véget. 🙂