
Jó Reggelt Drágáim!
Őszies, esős napok köszöntöttek ránk, de ez ne vegye el a kedveteket attól, hogy megkóstoljátok a legújabb töltött lángosunkat, méghozzá a juhtúróval, kukoricával és sajttal töltött lángosunkat. Nem fogjátok megbánni. 😉
A Juhtúró Jótékony Hatásai
És hogy miért is jó juhtúrót fogyasztanunk? Természetesen a juhtúrónak is vannak jótékony hatásai, had soroljak fel ide párat ezek közül. Tudtátok például, hogy tele van komplex B vitaminnal, mely kiválóan hat az anyagcserére, az agyműködésre, és még a koleszterinszintet is csökkenti?
Vagy kiváló proteinforrás, mely energiával látja el a szervezetet, így kitűnő például vacsorára, ha az ember már nem akar este nehezebbet enni. Vagy éppen szeretne pár fölös kilójától megszabadulni. 😉
Nagy mennyiségben található benne kálium, ami csökkenti a szorongást, így stresszes helyzetekben kiváló táplálék. Emellett még a gyomorégést is távol tartja és antioxidáns hatású, azaz csökkenti a rák kialakulásának kockázatát.
Juhtúró Házi Elkészítése
Házilag is el tudod készíteni a juhtúrót, nem is bonyolult és nem is kell hozzá sokminden, mindössze juhsajt és só. Vegyél annyi sajtot, amennyi túrót szeretnél. Majd daráld le a sajtot minél kisebb lyukú darálón, aztán kezd el gyúrni, miközben lassan adagolod hozzá a sót. Érdemes közbe-közbe megkóstolni, nehogy túlsózzuk.
Minél többet gyúrjuk, annál jobb lesz. Dolgozzuk krémesre a masszát. Ha nem találjuk az ízlésünknek megfelelően elég zsírosnak, akkor nyugodtan adhatunk hozzá vajat gyúrás közben. Porciózzuk ki és amit nem használunk fel, rakjuk a fagyasztóba.
És ha kíváncsiak vagytok a juhtúró történetére valamint arra, hogy mi mindent lehet készíteni a juhtúróból, akkor ezen a linken utána tudtok olvasni a témának. 😉
