Lángos, Fánk, Hamburger, Szendvics, Gofri, Mini Büfé +36 66 786 126 info@finomlangos.hu

Farsangozunk

Farsangi Fánk

Jó Reggelt Drágáim!

Itt a farsang, áll a bál, bizony farsangi szezon van, és mi készültünk is nektek sok-sok finom fánkkal. Azt tudtátok, hogy ez egy hosszabb időszak elnevezése? Január elejétől jó pár héten át tartó mulatság. Ugyanis ez az időszak a vidám lakomák, mulatságok, bálok időszaka, ilyenkor tartják a különféle népünnepélyeket is. Leginkább az utolsó három napban vannak a nagy dínom-dánomok, a karneválok, az iskolákban a farsangi beöltözős mulatságok.

Iskolai Farsang

Annak idején mi is mindig nagy izgalommal készültünk a farsangokra, mindig nagy előkészületek voltak, hogy most mibe is öltözzünk be, és szüleink vagy nagyszüleink készségesen el is készítették, amit kigondoltunk, hogy mik szeretnénk lenni. És persze mindig nyerni akartunk, ez hol összejött, hol nem, de az biztos, hogy jót mulattunk egymás különbnél különb jelmezein.

Télvége

És azért is vártuk nagyon a farsangot, mert akkor már tudtuk, hogy hamarosan jön a tavasz, hiszen a farsangot egyfajta télbúcsúztatóként is számon tartják.

Miért Fánk

És hogy miért fánk van farsangkor? Annak különböző hagyományai vannak, amiket ide kattintva el tudtok olvasni.

Farsangi Versike

Czeglédy Gabriella: Áll a Bál

Farsangi fánk pufóka,

Teremben áll a móka.

Kéményseprő, Piroska,

A szakács meg a kukta

Ropják együtt a táncot,

Mind megeszik a fánkot.

Fánk és Fánk

Fánkok és Fánkok

Jó Reggelt Drágáim! Még tart a farsangi szezon, és mi még mindig sütjük a gömbölydebbnél gömbölydebb szépségeket, hogy kielégítsék étvágyatokat. Úgy kerekednek […]